10.10.2020

ATIYEH • NU BEN IK HIER

Larf!/De Kosmopolieten organiseert een performance van Atiyeh, masterstudente aan LUCA School of Arts.

Wanneer? Za 10 oktober, 16u15 (20min)
Waar? De Kazematten, Grote Zaal
Inkom? Gratis

Atiyeh en haar gedachten:

“Ik wil mijn verhaal vertellen. Een verhaal van een Iraanse vrouw met een andere mentaliteit en culturele achtergrond. Ik ben opgegroeid met veel verboden en verplichtingen die ik niet begreep, maar ik wilde altijd anders zijn. In mijn hoofd tolden vele vragen waarop ik geen logisch antwoord vond. Ik mocht er niet over praten en al zeker geen kritiek geven. 

Nu ben ik hier, in België. Ik voel me vrij omdat ik onbelemmerd over mijn gedachten en gevoelens mag praten, maar ik heb nog veel vraagtekens in mijn hoofd. Ik blijf schipperen tussen gevoelens van zonde en taboe, van durf en bevrijding.

In haar performance gebruikt Atiyeh gedichten van Forough Farrokhzad (5/1/1935 tot 13/21967), een symbool van durf. Ze was een Perzisch dichteres en filmmaakster en een van bekendste moderne dichteres van Iran. Haar gedichten gaan over ongeluk, scheiden en pijn en haar gevoelens, wat ze allemaal in haar privé meemaakt. Farrokhzad sterke vrouwelijke stem werd het middelpunt van veel negatieve aandacht en openlijke afkeuring, zowel tijdens haar leven als in de postume receptie van haar werk.

Adres

De Kazematten vzw
Kazemattenstraat 17
9000 Gent

De Kazematten beschikt
over een lift en is volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

BTW

BE0808.073.148

telefoon

MET STEUN VAN