Over De Kazematten

Op de oudste plek van Gent, waar de stad is ontstaan, is een splinternieuw jeugdtheater verrezen: de Kazematten. Het is een ontmoetingsplaats waar kinderen en jongeren in alle openheid en creativiteit kunnen kennismaken met theater. De Kazematten beschikt over een theaterzaal en verschillende ruimtes om ateliers van Larf! te laten doorgaan, ook scholen kunnen hier terecht. Het is ook de uitvalsbasis van 4Hoog, een productiehuis dat zich richt op kleuters.

De Kazematten is echter meer dan een cultuurhuis, want voor de kinderen en jongeren wordt dit een plek waar ze niet alleen welkom zijn om theater te zien of te maken, maar ook om gewoon te ‘zijn’, om huiswerk te maken, kunst te creëren, theatertherapie te volgen, gelijkgezinden te vinden, te experimenteren, vragen te stellen, te ontspannen, artiesten en kunstenaars te ontmoeten, om vrienden te maken,…

De Kazematten beoogt een cross-sectorale werking tussen cultuur, jeugd en welzijn. Door de jarenlange samenwerking met jongeren in theaterateliers, kwamen vaak de sociale context en specifieke behoeftes naar boven. Door een aantal organisaties te betrekken die met kinderen en jongeren werken vanuit een compleet andere hoek, namelijk welzijn, ontstaat een uniek project met een heel nieuwe dynamiek, waar kinderen buiten de muren van therapie, psychiatrie of jeugdzorg cultuur beleven.

Adres

De Kazematten vzw
Kazemattenstraat 17
9000 Gent

BTW

BE0808.073.148

Email

Algemeen
info@dekazematten.be

Productiehuis 4Hoog
katrien@4hoog.be

Jeugdtheater Larf!
inge@larf.be

telefoon

Algemeen
+32 9 396 45 92

Productiehuis 4Hoog
+32 9 224 14 00

Jeugdtheater Larf!
+32 9 365 09 43

MET STEUN VAN

MET STEUN VAN

Website ontwerp en ontwikkeling: Studio Rubio