Verbouwingen

We creëren een ontmoetingsruimte / foyer, keuken en theaterzaal op de gelijkvloerse verdieping. Op de eerste verdieping komen kantoren en vergaderzalen. De zolderverdieping zal bestaan uit drie workshop-ruimtes. Doelstelling was om een instap-klaar gebouw te realiseren tegen eind oktober 2018. Helaas botsen we tegen heel wat onvoorziene werken, waardoor de datum uitgesteld is naar Pasen 2019.

Op 4 januari 2013 verleende het college van burgemeester en schepenen de stedenbouwkundige vergunning voor de verbouwing van de Kazematten tot theaterinfrastructuur.

Via een procedure van de Vlaamse Bouwmeester werd het architectenbureau “Met zicht op zee” geselecteerd uit 150 kandidaten omwille van hun heldere, ecologische en basic aanpak.

In 2016 vond een eerste verbouwingsfase plaats met de financiële steun van de Stad Gent. Het dak en de zoldervloer is volledig vernieuwd en werd zo geconstrueerd dat de steunpilaren op de onderliggende verdiepingen in een volgende fase kunnen verwijderd worden om zo een open ruimte te creëren in de theaterzaal. Aannemer Detrac uit Vichte is op 9 april 2018 gestart met de grondige renovatiewerken van het hele gebouw.