Project

NIEUWS NIEUWS NIEUWS NIEUWS NIEUWS NIEUWS NIEUWS

De Kazematten als goede doel voor de Warmste Week:

Bekijk HIER de acties die al op poten werden gezet!

KOOP EEN ZAK EN STEUN DE KAZEMATTEN!

STUUR EEN MAILTJE EN WIJ LEGGEN ER EEN OPZIJ!


De Kazematten vzw renoveert een oude rijtuigmakerij vlakbij Dampoort Station tot een creatief cultuurhuis en ontmoetingsplek voor kinderen en jongeren, binnen een uniek samengaan van professioneel theater en welzijn.

Productiehuis 4hoog en Jeugdtheater Larf! zullen hier hun thuisbasis maken. Er worden atelier- en repetitieruimtes gecreëerd, alsook een theaterzaal en kantoren.

Het wordt echter meer dan een cultuurhuis, want voor de kinderen en jongeren wordt dit een ontmoetingsplek waar ze niet alleen welkom zijn om theater te zien of te maken, maar ook gewoon om te ‘zijn’, om huiswerk te maken, om kunst te creëren, om theatertherapie te volgen, om gelijkgezinden te vinden, om te experimenteren, om vragen te stellen, om te ontspannen, om artiesten en kunstenaars te ontmoeten, om vrienden te maken, om een stap in hun persoonlijke ontwikkeling te zetten,…

De Kazematten kiest voor een cross-sectorale werking tussen cultuur, jeugd en welzijn en tracht de schotten tussen cultuur en zorg weg te halen. In de jarenlange samenwerking met jongeren in theaterateliers, kwamen vaak de sociale context en specifieke behoeftes naar boven. Door een aantal organisaties die met kinderen en jongeren werken vanuit een compleet andere hoek, namelijk welzijn, in De Kazematten te betrekken ontstaat een uniek project met een heel nieuwe dynamiek, waar kinderen buiten de muren van therapie, psychiatrie of jeugdzorg cultuur beleven.


Steun ons project en stort een gift HIER!

Je kan ook een simpele overschrijving doen op:

Projectrekening BE10 0000 0000 0404

BIC: BPOTBEB1 van de Koning Boudewijnstichting met vermelding 128/2969/00052.

Een gift is fiscaal aftrekbaar.

Wij willen met deze actie €160.000 ophalen. Reeds bereikt: €100.000

62.5%

Contact

ADRES

De Kazematten vzw
Kazemattenstraat 17
9000 Gent

 

E-MAIL

Algemeen                       →   info@dekazematten.be 
Inge Goddijn                  →   inge@larf.be
Katrien De Bruycker  →   katrien@4hoog.be

 

TELEFOON

Productiehuis 4Hoog → 09/ 224 14 00

Jeugdtheater Larf!       → 09/365 09 43

VOLG ONS OP INSTAGRAM

 

VIND ONS OOK OP FACEBOOK


VRAGEN?